Sijainti

Lastentarhamuseon yhteystiedot

Ohjeita vierailijoille

Kulje Sörnäisten metroasemalta noin 150 metriä Helsinginkatua pitkin, kohti Harjutoria. Lastentarhamuseo on isossa, keltaisessa kivitalossa, jota ympäröi aita. Talon seinässä lukee suurin kirjaimin ”Lasten hyväksi, För barnens väl”. Talossa on neljä kerrosta, kellari ja vintti sekä paljon ikkunoita. Astu pienestä portista sisään: portilta ulko-ovelle on noin 20 askelta. Ulko-oven vieressä on suuret kukkaruukut. Avaa ovi, kävele käytävän päähän ja soita 3. kerroksen ovikelloa. Museon opas tulee ryhmänne luokse.

Ulkovaatteet riisuttuasi opas johdattaa sinut alakerran huoneeseen, josta näyttely alkaa. Siellä kuulet, mitä kaikkea talossa on tapahtunut ja mitä museosta löytyy. Puet työtakin tai esiliinan päällesi, nouset portaat kolmanteen kerrokseen ja olet vanhassa lastentarhassa. Saat tehdä tehtäviä, joita lastentarhan lapset ovat tehneet. Saat leikkiä eläimillä, rakentaa isoista ja pienistä palikoista, pujotella helmiä, kuulla satuja, leikkiä leikkimökissä, pyörittää 24 erilaista hyrrää ja nikkaroida.

HUOM! Liikennejärjestelyt alueella muuttuvat 4.3.2019 alkavan Hämeentien remontin myötä! Metrolla pääsee perille edelleen normaalisti (Sörnäisten metroasema). Raitiovaunut 1 ja 8 eivät kulje remontin aikana Helsinginkatua Ebeneserin ohi, vaan lähin pysäkki on Urheilutalo. Myös bussipysäkkien osalta on tulossa muutoksia. Katso tarkemmat reittiohjeet Reittioppaasta (aseta määränpääksi Helsinginkatu 3-5).