Lastentarhamuseon toiminta

Yhden kerran käynti

yhden_kerran_kayntiPäiväkoti- ja esiopetusryhmien yhden kerran käynti on opastettu museokierros, joka kestää noin 1,5 tuntia (sisältää vapaan leikin ajan). Lapset saavat mm. leikkiä lastentarhan salissa, leikkimökissä ja intiaaniteltassa sekä puuhata työkasvatushuoneessa ja tutustua johtajattaren huoneeseen. Lapset pukeutuvat vanhan ajan lastentarhalaisten vaatteisiin. Suositeltu ryhmäkoko on enintään 12 lasta. Käynnin hinta on 15 euroa / ryhmä. 

Oppilaitosten opiskelijaryhmien sekä aikuisryhmien käynnit ovat opastettuja museokierroksia, joissa tutustutaan konkreettisesti suomalaisen varhaiskasvatuksen, lastentarhatyön sekä Ebeneserin lastentarhan historiaan. Kesto noin 1,5 tuntia ja hinta 2 euroa / hlö + opastus 25 euroa. Tiedustelut: ebeneser(at)ebeneser.fi 

Peruskierros vastaa erityisesti seuraaviin Varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa (2016) ja Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteissa (2014) määriteltyihin laaja-alaisen osaamisen tavoitteisiin: ajattelu ja oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu sekä monilukutaito. Kierroksella on elementtejä kaikista perusteissa määritellyistä oppimisen alueista: Kielten rikas maailma, Ilmaisun monet muodot, Minä ja meidän yhteisömme,  Tutkin ja toimin ympäristössäni sekä Kasvan, liikun ja kehityn. Voimme tilanteen mukaan myös huomioida etukäteen tiedossa olevia päiväkotien omia teemoja ja pedagogisia painopisteitä. 

Voit ladata ja tulostaa Lastentarhamuseon materiaalipaketin PDF-tiedostona klikkamalla tästä. Materiaalipaketista saat vinkkejä aiheen käsittelyyn päiväkodissa ennen ja jälkeen museokierroksen. Materiaalipaketti on tehty seminaarityön pohjalta (luettavissa tästä: Gillberg 2017).

Päiväkodissa voi tutustua jo etukäteen entisajan lastentarhan elämään myös Ebeneser-säätiön valokuvien kautta Flickr-palvelussa!

Kolme käyntiä

kolme_kayntia Tarjoamme päiväkotiryhmille mahdollisuuden vierailla museossa kolmen kerran jaksossa, jolloin jää enemmän aikaa lasten omalle toiminnalle, kysymyksille ja pohdinnalle. Kolmen kerran jakso koostuu mm. tutustumisesta vanhoihin esineisiin, työkasvatukseen sekä seikkailukierroksesta rakennuksessa. Käyntien välillä tehdään pieniä tehtäviä päiväkodissa. Ryhmien on mahdollista itse vaikuttaa kokonaisuuden sisältöön.

Kolmen kerran kokonaisuus maksaa yhteensä 50 euroa.

Tiedustelut: ebeneser(at)ebeneser.fi 

Rakenteluleikkipaja

Toivotamme lapsiryhmät tervetulleiksi tutustumaan perinteisiin Fröbelin palikoihin – vaan olisiko palikoista mahdollista rakentaa niin iso talo, että sinne mahtuu itse sisälle…? Työpajaan sisältyy ohjattua palikoilla rakentelua sekä sisätiloissa että Ebeneser-talon pihalla Alexander Reichsteinin suunnittelemilla jättipalikoilla.  Paja sopii kaikenikäisille lapsille. Ryhmän koko enintään 12 lasta. Pajan hinta 15 euroa euroa / ryhmä ja kesto noin 1,5 tuntia. Työpajaa on tarjolla keväällä ja syksyllä.

Tiedustelut: ebeneser(at)ebeneser.fi 

Nallet -kierros

1

Mikä sen ihanampaa kuin jakaa museokokemus oman rakkaan nallen tai muun pehmolelun kanssa!

Erityisesti alle 3-vuotiaille suunnatulle Nallet -kierrokselle jokainen lapsi saa ottaa kotoaan mukaan oman nallen tai muun rakkaan pehmolelun, jonka kanssa museokierros tehdään. Kierroksella tutustutaan entisajan lastentarhaan, sen leikkeihin ja puuhiin yhdessä omaa nallea hoitaen ja leikittäen.

Ryhmän koko enintään 8 lasta /kierros. Kesto (sis. vapaan leikin ajan) noin 1,5 tuntia. Hinta 15 e/ryhmä. Soveltuu parhaiten alle 3-vuotiaille lapsille. 

Tiedustelut: ebeneser(at)ebeneser.fi

Museohiiren lelupäivä - Aikamatkalla-kierros

aikamatkalla_logoKierroksella museon lelut ja omat lelut kohtaavat, kun tutustumme lelujen ja leikkien historiaan. Pääsemme tutkimaan ja leikkimään leluilla, joilla lasten isovanhemmat kenties ovat lapsuudessaan leikkineet. Matkan varrella kuulemme myös, millaisilla leluilla Museohiiren isoäiti, Mummohiiri, on leikkinyt. Kierrokseen liittyy etukäteistehtävä ja mukaan kierrokselle tuodaan päiväkodin oma lelu esiteltäväksi. Kierrokselle toivotetaan ryhmän mukana tervetulleeksi 1-3 isovanhempaa oman lelun ja leikkimuiston kanssa.

Ryhmän koko enintään 12 lasta /kierros. Kesto (sis. vapaan leikin ajan) noin 1,5 tuntia. Hinta 15 e/ryhmä. Soveltuu parhaiten yli 3-vuotiaille lapsille.

Kierros on suunniteltu yhdessä Aikamatkalla –hankkeen kanssa. Lisätietoa ja paljon mielenkiintoista varhaiskasvatukseen suunnattua materiaalia hankkeeseen liittyen löydät tästä.

Tiedustelut: ebeneser(at)ebeneser.fi

Joulukierros

2Tunnelmallisilla Lastentarhamuseon Joulukierroksilla tutustutaan entisajan lastentarhan jouluvalmisteluihin ja jouluperinteisiin. Kierroksia on tarjolla marras-joulukuussa.

Kierroksen kesto noin 1,5 tuntia. Hinta 15 e/ryhmä. Ryhmän ikä huomioidaan kierroksen suunnittelussa.

Tiedustelut: ebeneser(at)ebeneser.fi 

 

Museohaitari

museohaitari Museohaitari on Lastentarhamuseon esite lapsille ja aikuisille. Se on tarkoitettu erityisesti museon omatoimikävijöille, jotka voivat sen avulla tutustua museoon huone huoneelta, tehdä niissä erilaisia tehtäviä. Voit perehtyä Museohaitariin näillä verkkosivuilla. Aidon museohaitarin saat käyttöösi Lastentarhamuseossa kierroksen alussa.

Voit ladata museohaitarin täältä

Graafinen toteutus: Muste ja valo (Jukka ja Hannele Lemmetty)

Tekstit: Silja Järventausta

[dt_sc_full_width first][/dt_sc_full_width]