Luojan linnut

Leikkipä Jeesuslapsi savikuopalla toisten lasten kanssa, ja hän oli samanlainen kuin muutkin lapset. Niin he näkivät lintusten lentävän, ja he ilahtuivat ja sanoivat keskenään: Tehkäämme savilintusia.

Ja he alkoivat tehdä savilintusia, ja Jeesuslapsi teki niitä yhdessä heidän kanssaan. Ja kun he saivat ne valmiiksi, he katsoivat, kenen oli paras. Niin Jeesuslapsi hypähti iloissaan ja nauroi; silloin hän nauroi ensimmäistä kertaa. Sillä lintunen hänen kämmeneltään pyrähti lentoon, heilautti pyrstöään ja lauloi: Si, siliuts, pääsinpäs lentoon.

Niin me saimme västäräkin. Mutta toisten lasten savilintuset eivät lähteneet lentoon, ja he alkoivat itkeä. Silloin Jeesuslapsi puhalsi toisten lasten lintuihin.

Hän puhalsi käkösiin ja ne alkoivat kukkua. Hän puhalsi sorsiin, ja niistä tuli puhtaita lintuja. Hän puhalsi joutseniin, ja niistä tuli pyhiä lintuja. Hän puhalsi kotkiin, ja ne lensivät ylös taivaan pilviin. Ja silloin toiset lapset hypähtivät iloissaan ja alkoivat nauraa, niin kuin Jeesuslapsi oli nauranut.

Haavio, M. 1957. Luojan linnut. WSOY.